Scientologerna och antidepressiva medel etc.


Psykiatern
har här skrivit en välformulerad artikel som belyser att KMR:s åsikter som de basunerar ut som sanningar endast hänger på deras egna, Scientologiska värderingar.

Enligt KMR är alla psykiatriska mediciner droger, dvs. narkotika. Detta är inte helt sant då varken antidepressiva eller antipsykotika är beroendeframkallande, rusgivande eller uppfyller de andra kriterierna som måste uppfyllas för att någon substans ska få kallas "drog" enligt Världshälsoorganisationen WHO.
Enligt Scientologkyrkan som grundade KMR (KMR anammar mer eller mindre samma värderingar) är allt som påverkar sinnesstämningen droger (vissa väljer att inte ens dricka kaffe eftersom det i deras ögon skulle vara en drog som påverkar sinnesstämningen) men att det skulle vara narkotika det handlar om är inte fallet.

Vad organisationen ej heller anger är att de "självmordsframkallande drogerna" oftast tas av just självmordsbenägna personer. Det är ju självklart att förskrivningen av antidepressiva medel som Zoloft (sertralin), Efexor (venlafaxin) och Fontex (fluoxetin) är en majoritet bland just dessa personer- de är ju djupt deprimerade och har fått läkemedelsbehandling just därför! Att de sedan "råkar" ta livet av sig är sällan läkemedelsföretagens fel. Det är tvärtom, de har försökt få fram en så bra medicin som möjligt så att färre ska behöva ta sina liv- vilket de också har lyckats med, även om det är bevisat att SSRI-insättning i sällsynta fall kan resultera i självmord (förklaringen är enkel: medicinen börjar verka och krossar den glasbubbla den avtrubbade individen befunnit sig i- personen får kraft att göra slag i planerna hon grunnat på så länge). Med detta som grund, sätter vissa psykiatriska enheter i landet kravet på inläggning vid SSRI-insättning, för att sedan följa upp behandlingen så noga att resultat kan garanteras.
Sedan SSRI-medel som Fontex och Zoloft lanserades har självmordstalen sjunkit drastiskt. Detta faktum talar dock KMR:s frontmän mycket tyst om.

Antipsykotika är ett annat exempel på "droger" som KMR attackerar. Bla. Risperdal och Zyprexa anklagas för att trigga igång mordförsök hos farliga patienter- vilket i enstaka fall visserligen kan vara sant men än en gång glömmer de grunden i det hela:
Medicinen är förskriven av en anledning. Patienten i fråga är redan farlig.

KMR påstår även att medlen ("drogerna") endast dövar och döljer det bakomliggande problemet vilket mycket väl kan vara sant i flera fall, och rekommenderar psykologiska metoder- vilket också i många avseenden är bra. Att Scientologkyrkans egna dianetik ligger mycket nära till hands är dock givet (självhjälpskurserna kostar några hundralappar till en början, som sedan blir till tusenlappar, osv. osv. Många "högre" kurser i dianetik kostar tiotusentals kronor). KMR är därmed inte att kalla en neutral "helylleorganisation".Det finns olika grader av depression: dystymi, moderat depression och melankoli. KMR trumpetar ut att psykologiska metoder är det enda som fungerar, men detta skall ej tas som faktum eftersom det helt enkelt inte är sant. Vid den allra djupaste av depressionerna, melankolin, är terapi fullständigt meningslöst, det enda som kan dra upp patienten ur stadiet är medicinering. Innan dess är patienten inte ens nåbar utan ligger apatisk på sängen knappt talför.  Därför medicinerar man innan man börjar med terapin.
Uppenbarligen vet inte KMR vad en deprimerad människa är eftersom de inte vill erkänna detta, som är ett faktum inom all vård världen över idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0