Undvik Peter U Larsson och hans hälsovådliga lögner!

"Peter U Larsson" basunerar ut missvisning efter missvisning och försöker utan medicinskt kunnande "hjälpa" folk med mycket allvarsartade problem, sjukdomar och svårigheter som verkligen inte är att leka med. "Hjälpa" med vadå?
Bla. propagerar han för den pseudovetenskapliga dianetiken (som bygger på Hubbards "religion" där man tror att döda utomjordingar spelar huvudrollen i fall av psykisk sjukdom) och drar sig inte för att ifrågasätta den medicinska expertisen- han ifrågasätter diagnoser, mediciner etc. på ett sätt som kan få mycket tragiska och kanske även fatala följder!
Ifall någon med exempelvis schizofreni med utåtagerande tendenser slutar ta sina neuroleptika pga. Larssons skriverier, kan psykosen komma som en smäll- den sjuke kan därmed bli mycket farlig för både sig själv och andra.

Att detta kan ske oroar dock inte Larsson som har en sådan övertro på människan (pga. dianetiken som hans just kallar "vägen till självhjälp") han har ingen som helst förmåga till vare sig kritik mot sekten eller självkritik som man så gärna skulle önska att han hade. Han är antingen väldigt kort till kritik (brist på förmåga till argumentering för den egna saken vilket är givet då det han skriver sällan är sant) eller så svarar han inte alls. Han är väldigt noga med att på sin hemsida inte publicera ifrågesättningar som kan skada hans propagerande.

Peter U Larssons enda svar till ifrågasättningar av hans artiklar är att "jag skriver för DROGFRIA lösningar i mina artiklar!" (som om ingen vore för drogfria lösningar). Problemet är att det inte finns några psykdroger (eller möjligtvis Stesolid etc. som vissa av oss måste ta till i en AKUT situation. INTE som en lösning, han har fått det hela om bakfoten...) och att hans artiklar har ett helt annat syfte.

Han tror nämligen inte att psykisk sjukdom finns överhuvudtaget.
Begreppet psykisk sjukdom är delvis förlegat, då många av dem har fysisk grund. Att man kan se vissa psykossjukdomar på hjärnröntgen vägrar "Peter U Larsson" dock att ta till sig.
Han lägger inte fram några vetenskapliga bevis (ibland länkar han till vetenskapliga artiklar men de är inte menade att platsa i en scientologs händer då varken denne eller en vanlig icke-läkare kan begripa data. Det är mest för att det ska se "riktigt" ut på Larssons hemsida) utan skriver bara på om sina teorier som han lägger fram som vetenskapliga med en orealistisk och farlig övertro på den enskilda människan.
Peter U Larsson skriver välformulerat och engagerat, men han hade kunnat göra mycket mer nytta i samhället om han lämnade KMR, Scientologerna och deras lögner bakom sig.

Andra om , ,

Kommentarer
Postat av: Peter

Ja du, vad skall man säga. Peter U Larsson är ett mäkligt kapitel. Jag har verkligen försökt få till en konstruktiv diskussion med denna människa, men så fort det börjar brännas, dvs att man tycker olika, då drar han sig ur diskussionen och hävdar att man kränker eller förtrycker honom eller. Förmåga till självreflektion och kritiskt tänkande verkar inte vara PUL's starkaste sida. Än mer löjeväckande blir det när han som nyligen skrivit på sin blogg "Jag ogillar alla former av fördömande och förtryckande människor, grupper och sekter. Jag ogillar dem verkligen starkt!"För att reda ut begreppen. PUL's definition av fördömmande och förtryckande människor är lätt, det innefattar alla som har en annan åsikt än honom själv. Jag kan inte tolka det på annat sätt. Intressant att han skriver att han ogillar sekter när han är medlem i en själv.Det klassiska retoriska greppet är att kasta ut en kontroversiell åsikt på någon av bloggarna för att sedan göra sig otillgänglig. Några nyanser i inläggen har jag aldrig sett. Allt är svart eller vitt. Han utger sig för att tänka självständigt, men ändå sväljer scientologins propaganda med hull och hår säger en del..Att han på sin sk protestlista mot ECT dessutom okritiskt köper kommentarer som att alla psykiatriker i sverige egentligen är ättlingar till nazister får honom inte att stiga i aktning direkt.Det skulle vara väldigt intressant att ha en diskussion eller debatt med Peter U Larsson, men de senaste 2 åren har ingen lyckats.

2008-10-01 @ 17:52:04
URL: http://blogg.aftonbladet.se/9067/
Postat av: Psykiatern

Har några ggr deltagit i samma diskussioner som honom. Samma retorik oavsett vilken sakfråga det gäller. Ibland ser jag i landsortstidningar att de råkat ta in ngn av hans "insändare" där han spelar indignerad samhällsmedborgare. Brr..

2008-10-05 @ 01:23:40
URL: http://psykiatern.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0