KMR och ADHD


Svår ADHD behandlas ofta med centralstimulanta och narkotikaklassade läkemedel såsom Concerta och Ritalin.

Dessa medel må vara narkotika men missbrukspotentialen är lika med noll, även om KMR påstår det motsatta. Inga som helst oberoende medicinska studier har pekat på detta- tvärtom. De med ADHD som tidigare missbrukat amfetamin slutade upp med detta när de fick ADHD-behandling med metylfenidat och ansåg sig inte "behöva" missbruka mer, de ansåg att ADHD-symptomen kunde kontrolleras på detta, bättre, sättet (amfetamin i  mycket låga doser har en paradoxal effekt mot ADHD-symptom). De upplevde inget som helst rus av metylfenidat (som inte är rent amfetamin utan ett svagt derivat) och kunde avsluta sin behandling när de ville utan att få några som helst abstinenssymptom.

Peter U Larsson säger att Concerta för ADHD inte är som insulin för diabetes- han uttrycker det som att "ingen har lidit av "amfetaminbrist"  vilket visserligen är sant, men han glömmer att symptomlindringen är den samma. Folk med svår ADHD lider av den och uppenbarligen räcker det inte med psykologiska metoder om patienterna väljer att ta medicin.

Medicinen Strattera, som är en vanlig medicin vid ADHD och ADD, har också hamnat på KMR:s scen, som ett mardrömspreparat som "ungdomar dött av".
Strattera är inte narkotikaklassat och är ursprungligen ett medel mot depression som visade sig kunna hjälpa patienter med ADHD. Enligt KMR fick 70% så allvarliga biverkningar att de fick avbryta studien när Strattera utprovades för FDA (Food and Drug Administration)
-om den siffran vore sann, skulle svenska barn, i detta nu dö om dagen på grund av Strattera. Det skulle vara tidernas Neurosedynskandal om inte värre-
om det varit sant.

ADHD är ett mycket omdiskuterat tillstånd, många tycker att det är mycket viktigt med diagnosticering så att patienten kan bli hjälpt så fort som möjligt, medan andra tycker att det är en onödig stämpel.
De flesta kommer dock överens om att termen ADHD omfattar en symptombild.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0