Till er föräldrar


Kära förälder med barn som fått eller ska få diagnosen ADHD, ADD eller DAMP och som läst Peter U Larssons skriverier:

Jag som skriver detta är en helt oberoende tonåring med många erfarenheter av verklighetens psykiatri bagaget. (det jag menar med "verklighetens psykiatri" är psykiatrin som den är i verkligheten, praktiken; den är inte alls som Peter U Larsson beskriver. Jag har mycket goda erfarenheter och kan dementera påstående efter påstående från hans hemsida) Jag arbetar helt ideellt.

Lita på er läkare som avpassar behandlingen. Peter U Larsson skriver att preparaten (Ritalin, Concerta, Medikinet, Equasym Depot, Strattera) kraftigt påverkar barnens hjärna, men tänk på att all annan medicin (antiepileptika är ett exempel) också gör det. Vid ett tillstånd som epilepsi är ju medicinering närmast självklart eftersom sjukdomen är så omfattande,
men om medicinering vid ADHD eller ADD kommit på tal är det inte några tvivel om att ert barns problematik är omfattande. Medicinering med metylfenidat eller atomoxetin har paradoxal och kraftfull positiv effekt vid dessa tillstånd. Prioritering ska göras här av läkaren och er föräldrar: är det värt att ge ert barn läkemedel? Svaret kan ofta bli ja. Många barn med ADHD eller liknande problematik får sin skolgång räddad med hjälp av medicin.

Peter U Larsson säger att "läkemedel vid ADHD är inte som insulin vid diabetes. Ingen har någonsin lidit av amfetaminbrist" -det är visserligen sant att ingen lidit av amfetaminbrist, men han glömmer att det finns ett grundproblem. Hjälpen läkemedel innebär för en ADHD-diagnosticerad, är att jämföra med insulin för en diabetiker.

Sedan väljer ju ni själva som föräldrar hur ni ska betrakta ert barns diagnos, det ska inte vara Peter U Larsson som gör det åt er.
Han påstår att ADHD, ADD etc. inte finns, men där kommer vi till att han är Scientolog och tror att döda utomjordingars själar har en roll i ert barns problematik- något som han inte säger ett knyst om (eller inte ens vet om ännu att Scientologin innebär detta, han kanske inte har kommit upp till den kostsamma "nivå" man måste uppnå för att få ta del av "utomjordingsinformationen").
Använd det sunda förnuftet och lycka till. >Andra om , ,

Kommentarer
Postat av: Peter

Bra skrivet. En ödmjuk önskan bara. Finns det möjlighet att öka storleken på typsnittet på din sida? Jag tror att det ligger typ 7pt nu.

2008-10-01 @ 17:59:02
URL: http://blogg.aftonbladet.se/9067
Postat av: Peter

Tack, det gick snabbt. :-)

2008-10-01 @ 18:06:38
URL: http://blogg.aftonbladet.se/9067
Postat av: Psykiatern

Väl skrivet! Peter U Larsson uppmanar föräldrar med barn som fått diagnosen ADHD att kontakta honom, han är mycket aktiv.

2008-10-05 @ 01:21:41
URL: http://psykiatern.blogg.se/
Postat av: trollhare

Bra skrivet, som vanligt!(jag gillar din blogg, passar på att säga det nu. Keep up the good work!)

2008-10-07 @ 19:56:34
URL: http://trollhare.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0