Övrigt om PUL:s artikel om att "må bättre"

                                                                           
http://www.peterularsson.se/hur-man-kan-ma-battre/
"Om man gjort allt och har allt man kan önska sig men ändå hamnar i en djup depression, eller om man börjar höra röster. vad gör man då?" frågar "Peter"

"SVAR:
Jag tror inte att man har gjort dessa steg fullständigt då. Rekommenderar att man går igenom dessa steg och verkligen gör dem fullständigt. Har du gjort alla dessa steg?
Lycka till,
Peter"

Herregud. Du passar verkligen inte som internetkurator. Du gör ett mycket dåligt jobb, Peter U Larsson; därför att du gör det överhuvudtaget. Du är inget proffs och ska inte hålla på med sådant här. Överlåt det istället åt expertisen!
För det första är det oerhört naivt att be en djupt deprimerad person att göra "roliga saker"- uppenbarligen har du aldrig träffat en djupt deprimerad person tidigare. "Alla tycker att något är roligt" nehejdu, inte alls. Inte en deprimerad.

För det andra: inse faktum att självmordstankar inte kan tas bort av din artikel istället. En person som hör röster blir inte heller hjälpt av dina artiklar, det är bara att beklaga, men det är ju trots allt en SJUKDOM människan har. Dopaminhalten i hjärnan är totalsned, det är det som orsakar besvären.
(Vet du förresten att schizofreni delas upp i positiva och negativa symptom? De positiva, dvs. de utåtagerade, "psykiska" symptomen är de mest kända medan de negativa går ut över kroppen. Vet du vad kataton schizofreni är? Det är då kroppen på den sjuke är som en staty. Detta är inte psykiskt, varav många ifrågasätter benämningen "psykisk sjukdom" då det snarare handlar om en FYSISK sådan. Men detta vill du väl ändå inte ta till dig). Riktat till dig:
Detta är verkligen inte ditt område, Peter U Larsson. Dina artiklar kan orsaka självmord då någon läsare inte vågar söka hjälp efter att ha läst.
Har man självmordstankar kan man inte hjälpa sig själv. När du skriver att  "då kan man inte ha gjort dessa steg fullständigt då" vill jag bara lägga mig ner och gråta. Du går över gränsen till vad som är att betrakta som värdigt.
Jag, som har överlevt ett självmordförsök vet att det inte är saker att leka med, det handlar om så fruktansvärda krafter att det övergår ditt förstånd. Man kan inte hjälpa sig själv när det enda man vill göra är att ha ihjäl sig, begriper du det, Peter U Larsson? Jag har kapat av muskler, senor och nervbanor i min arm och fått permanenta, livslånga skador, säger det dig någonting?


Slutligen: din övertro på människan, dvs. att den enskilda människan själv är den största läkande kraften som finns
är osann.
Den "enskilda människan" -den sjuka människan -är SVAG, och behöver hjälp från medicinsk expertis snarare än från någon hobbykurator från Scientologkyrkan.


Andra om
, , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0